Rádi vaříte a jste příznivci pořadů o vaření? Jedním z takových pořadů je právě Ohnivé kuře. Najdete v něm mnoho receptů, ale nestihli jste si je zapsat? Nebojte se, v tomto článku Vám prozradíme, kde tyto recepty najdete online.
Nový televizní pořad – Ohnivé kuře
Jedná se o nový populární seriál, který vznikl teprve nedávno. Svým kouzlem však oslnil několik tisíc televizních diváků. Hlavní výsadou tohoto pořadu jsou především recepty na vaření. Herci Jakub Prachař a Jan Dolanský mají v pořadu zaměstnání, jako pomocná síla v kuchyni ve vyhlášené restauraci a připravují opravdu chutná jídla.
Na konci pořadu vždy celé jídlo a recept představí lidem, samozřejmě s návodem, jak si vše připravit. Pokud byste si rádi prohlídli jednotlivé díly seriálu, tak je najdete na internetu na oficiálních stránkách televize Prima. Odkaz přikládáme níže.
Recepty ze seriálu, kde je najdete?
Nestihli jste si recept zaznamenat, když seriál zrovna běžel v televizi? Nebojte, všechny recepty jsou na internetových stránkách televize Prima. My jsme se rozhodli, že Vám pár receptů publikujeme i v tomto článku, abyste věděli jaké věci se tak v Ohnivém kuřeti vaří.
Samozřejmě jsme vybírali pečlivě a vybrali to nejlepší co se v pořadu zatím objevilo.
Nejlepší recepty z pořadu
Guláš z kližky
K přípravě potřebujete:
kližku 1 kg, cibule 600 g, mletou sladkou maďarskou papriku 3 lžíce, mletou pálivou papriku 1 lžička, drcený kmín 1 lžička, hovězí vývar 500 ml, starší chleba 3 krajíce, česnek 4 stroužky, rajčatový protlak 2 lžíce, majoránku půl hrsti, sůl a pepř.
Postup
Kližku nakrájíte na kostky, osolíte, opepříte, obalíte v mouce a na sádle opečete ze všech stran. Maso vyjmete, přidáte sádlo cibuli a osmažíte do hněda. Když je cibule hnědá, přidáte protlak, a papriku, kmín, krátce opečete a zalijete vývarem. Přidáte polovinu drceného česneku, vložíte zpět opečené maso a dusíte do měkka. Nakonec přidáte nastrouhaný chleba, dochutíte majoránkou a česnekem, krátce povaříte a podáváte.
Křupavá kuřecí křídla
K přípravě potřebujete:
Kuřecí křídla 20 kusů a jeden šálek kukuřičné mouky.
Marináda:
- mletá skořice 1 lžička
- mletý zázvor 5 lžiček
- mletý fenykl 1 lžička
- sečuánský mletý pepř 1 lžička
- mletý badyán 2 lžičky
- mleté chilli 1 lžička
- med
- světlá sójová omáčka
- nadrcený česnek
- rýžové víno
- sezamový olej
- černé pivo
Postup:
- Na marinádu smícháme česnek, skořici, zázvor, fenykl, badyán, sečuánský pepř, chilli, med, sójovou omáčku, víno, pivo a sezamový olej.
- Křídla očistíme, z kostí uděláme paličky a namočíme do marinády.
- Po hodině dáme maso péct i s marinádou do trouby a pečeme 40 minut dozlatova.
- Hotová křídla vyjmeme, marinádu zredukujeme a nalijeme na křídla.
Pštrosí steak se šafránovou omáčkou a houbami
K přípravě potřebujete:
Pštrosí maso 600 g, drcený barevný pepř, smetana 100 ml, olej, máslo, koňak, vývar, sůl, drcený jalovec, šafrán a hlívu.
Postup:
- Plátky masa osolíme, opepříme, přidáme máslo, zakápneme koňakem a zavakuujeme.
- Dáme vařit do vodní lázně při 58C na jednu hodinu. Zahřejeme smetanu, přidáme šafrán vyluhovaný ve vývaru a varem zredukujeme.
- Maso vyndáme ze sáčku, osušíme a prudce opečeme. Šťávu z masa přidáme do omáčky.
- Hlívu opečeme na másle, osolíme, opepříme a podáváme se steakem.
Tak co uvařili jste si některý z receptů? Dejte nám vědět prostřednictvím komentářů! Děkujeme 🙂