Recepty ze seriálu Ohnivé kuře

Napsal | 18.6.2016

Rádi vaříte a jste příznivci pořadů o vaření? Jedním z takových pořadů je právě Ohnivé kuře. Najdete v něm mnoho receptů, ale nestihli jste si je zapsat? Nebojte se, v tomto článku Vám prozradíme, kde tyto recepty najdete online.

Nový televizní pořad – Ohnivé kuře

Jedná se o nový populární seriál, který vznikl teprve nedávno. Svým kouzlem však oslnil několik tisíc televizních diváků. Hlavní výsadou tohoto pořadu jsou především recepty na vaření. Herci Jakub Prachař a Jan Dolanský mají v pořadu zaměstnání, jako pomocná síla v kuchyni ve vyhlášené restauraci a připravují opravdu chutná jídla.

Na konci pořadu vždy celé jídlo a recept představí lidem, samozřejmě s návodem, jak si vše připravit. Pokud byste si rádi prohlídli jednotlivé díly seriálu, tak je najdete na internetu na oficiálních stránkách televize Prima. Odkaz přikládáme níže.

VŠECHNY RECEPTY Z POŘADU OHNIVÉ KUŘE

Recepty ze seriálu, kde je najdete?

Nestihli jste si recept zaznamenat, když seriál zrovna běžel v televizi? Nebojte, všechny recepty jsou na internetových stránkách televize Prima. My jsme se rozhodli, že Vám pár receptů publikujeme i v tomto článku, abyste věděli jaké věci se tak v Ohnivém kuřeti vaří.

Samozřejmě jsme vybírali pečlivě a vybrali to nejlepší co se v pořadu zatím objevilo.

Nejlepší recepty z pořadu

Guláš z kližky

K přípravě potřebujete:

kližku 1 kg, cibule 600 g, mletou sladkou maďarskou papriku 3 lžíce, mletou pálivou papriku 1 lžička, drcený kmín 1 lžička, hovězí vývar 500 ml, starší chleba 3 krajíce, česnek 4 stroužky, rajčatový protlak 2 lžíce, majoránku půl hrsti, sůl a pepř.

Postup

Kližku nakrájíte na kostky, osolíte, opepříte, obalíte v mouce a na sádle opečete ze všech stran. Maso vyjmete, přidáte sádlo cibuli a osmažíte do hněda. Když je cibule hnědá, přidáte protlak, a papriku, kmín, krátce opečete a zalijete vývarem. Přidáte polovinu drceného česneku, vložíte zpět opečené maso a dusíte do měkka. Nakonec přidáte nastrouhaný chleba, dochutíte majoránkou a česnekem, krátce povaříte a podáváte.

Křupavá kuřecí křídla

K přípravě potřebujete:

Kuřecí křídla 20 kusů a jeden šálek kukuřičné mouky.

Marináda:

  • mletá skořice 1 lžička
  • mletý zázvor 5 lžiček
  • mletý fenykl 1 lžička
  • sečuánský mletý pepř 1 lžička
  • mletý badyán 2 lžičky
  • mleté chilli 1 lžička
  • med
  • světlá sójová omáčka
  • nadrcený česnek
  • rýžové víno
  • sezamový olej
  • černé pivo

Postup:

  1. Na marinádu smícháme česnek, skořici, zázvor, fenykl, badyán, sečuánský pepř, chilli, med, sójovou omáčku, víno, pivo a sezamový olej.
  2. Křídla očistíme, z kostí uděláme paličky a namočíme do marinády.
  3. Po hodině dáme maso péct i s marinádou do trouby a pečeme 40 minut dozlatova.
  4. Hotová křídla vyjmeme, marinádu zredukujeme a nalijeme na křídla.

Pštrosí steak se šafránovou omáčkou a houbami

K přípravě potřebujete:

Pštrosí maso 600 g, drcený barevný pepř, smetana 100 ml, olej, máslo, koňak, vývar, sůl, drcený jalovec, šafrán a hlívu.

Postup:

  1. Plátky masa osolíme, opepříme, přidáme máslo, zakápneme koňakem a zavakuujeme.
  2. Dáme vařit do vodní lázně při 58C na jednu hodinu. Zahřejeme smetanu, přidáme šafrán vyluhovaný ve vývaru a varem zredukujeme.
  3. Maso vyndáme ze sáčku, osušíme a prudce opečeme. Šťávu z masa přidáme do omáčky.
  4. Hlívu opečeme na másle, osolíme, opepříme a podáváme se steakem.

Tak co uvařili jste si některý z receptů? Dejte nám vědět prostřednictvím komentářů! Děkujeme 🙂