Vítejte u dalšího článku z cyklu, ve kterém Vás seznamujeme s různými recepty a návody na přípravu pochutin, které Vás i okolí jistě potěší. V tomto článku bude středem pozornosti těstíčko na kalamáry, které má jistou tradici v zámořských zemích, kde je toto jídlo velice oblíbeným. Nyní si ale i Vy můžete dopřát nezaměnitelnou chuť, kterou Vám dopřeje těstíčko, díky kterým budou kalamáry ještě o něco chutnější!
Co jsou kalamáry?
Kalamáry jsou původně italským jídlem, jedná se o mořského tvora, který se na jídelníčku objevil pro svou masitou konzistenci, která je po určité úpravě skvělou lahůdkou. Pojďme se tedy podívat na to, jak vytvořit těstíčko, díky kterému si pochutnáte.
Jak na těstíčko?
Na těstíčko potřebujeme:
- jedno vejce
- čajovou lžičku citrónové šťávy
- cca 3 lžíce mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- špetku soli
- samozřejmě – potřeba jsou i kalamáry, cca 1 kg.
Kalamáry bývají klasicky zmraženy, proto je necháme rozmrazit tak, aby nebyly tuhé. Vezmeme jedno vejce, dané množství soli, dvě lžíce s hrubou by se těsto moc drolilo), citrónovou šťávu a mléko, jehož množství se bude odvíjet od toho, jak moc chceme těstíčko zředit. Nechceme, aby bylo těsto příliš tekuté, ale naopak také nechceme ani to, aby bylo příliš tuhé – bylo by nepoužitelné. Po vytvoření směsi bereme kalamáry a důkladně obalujeme. Poslední fází celého veledíla je nechat rozpálit pánev s olejen a kalamáry na ní klást. Necháme je opéct dozlatova a po upečení je dáme a utěrku neb ubrousky, kde se zbaví tuku, který je potřebný.
Podělte se o své zkušenosti s receptem!
Věříme, že s tímto receptem vytvoříte dokonalé těstíčko na kalamáry a tak si tedy i odpovídajícím způsobem pochutnáte. Pokud již máte s receptem zkušenosti, jistě se o ně podělte do komentářů pod článkem. Stejně tak zde zanechte své připomínky a názory.