Vaříte rádi a chtěli byste pro inspiraci nějaké nové recepty? Vyzkoušeli jste si již všechny recepty z prostřena? Prolistovali jste si i časopisem od Alberta? Hledáte prostě a jednoduše už něco nového nevíte, které stránky navštívit? Co takhle zkusit stránku vareni.cz! Že jste o ní neslyšeli? Dnes Vám jí rádi představíme.
Neváhej a vař!
Co máte nejraději? Zvěřinu, sladké moučníky, mořské plody nebo pomazánky? Na stránkách vaření.cz najdete snad všechno co Vás napadne.
Vareni.cz je stránka plná receptů. Zajímavé a velice populární je to, že si na stránkách můžete vybrat přesně jakou kuchyni chcete vařit:
- Českou
- Čínskou
- Francouzskou
- Italskou
- Mexickou
- Řeckou
- Slovenskou
- Španělskou
Najdete zde i fotodokumentace pro ty nejlepší představy a musíme přiznat, že při prohlížení fotek se nám sbíhali sliny. Recepty sem přidávají různí lidé, kteří mají čím se pochlubit. Recepty můžete vkládat dokonce i Vy, stačí si pouze vytvořit svojí online kuchařku.
Recepty
Narazili jsme na mnoho úžasně vypadajících receptů a vybrali jsme pro Vás jen ty nejlepší. Snad Vás tedy nezklameme kupříkladu zapékanými jahodovými mističkami.
K přípravě pokrmu budete potřebovat:
- 4 zapékané mističky
- 400 g nejlépe domácího listového těsta
- 800 g jahod,
- 3 lžíce maizeny,
- 60 – 80 g třtinového cukru,
- 1 lžičku mleté skořice a podle chuti také
- 1 lžičku mletého zázvoru.
Na potření si připravíme mléko a na posypání trochu třtinového cukru a špetku soli. Na vymazání formiček budete potřebovat kousek másla.
Jak postupovat?
Jahody očistíte, překrájíte na čtvrtky, menší jahody můžete nechat celé. Přisypete cukr a maizenu. Jahodovou náplň nezapomeňte okořenit (skořicí a zázvorem), vše promíchejte, případně maličko promačkejte šťouchadlem na brambory.
Listové těsto rozválíte na cca 3 – 4 mm silný plát. Z vyváleného listového těsta vykrojíte pomocí menší dortové formy kola, musí být dostatečně velká, aby nám pokryla dno i strany zapékacích mističek. Dále vykrojíte malá kola (pomocí skleničky), ta nám poslouží k překrytí náplně. Zapékací mističky jemně vymažete máslem, vložíme větší kolo a pomocí prstů pěkně upěchujete na dno i do stran. Každou zapékací mističku bohatě naplníte jahodovou směsí a překryjete menším kolečkem listového těsta.Vrch mističek potřete mlékem, posypete třtinovým cukrem promíchaným se špetkou soli a propícháte vidličkou.
Připravené listové mističky vložíte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečete cca 30 minut, až je povrch zlatavý. Zapečené jahodové mističky ihned po upečení podáváte jako teplý dezert.